Skocz do zawartości

Kiszone ogórki


Rekomendowane odpowiedzi

Wakacje to czas na przygotowywanie domowych przetworów, nie tylko słodkich konfitur, dżemów i soków. W lipcu na grządkach dojrzewają ogórki. Warto je jeść nie tylko na surowo, ale również zakisić, by mieć zawsze pod ręką. To doskonałe źródło naturalnych probiotyków. Poznaj nasz przepis na kiszone ogórki.


Pełna treść artykułu pod adresem:
https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/kuchnia-z-ogrodka/11876-kiszone-ogorki

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Urszula
Ja robię podobnie, tylko że zalewam wrzątkiem. Tak robiła moja Mama i tak wychodzą najsmaczniejsze. Dodaję jeszcze do każdego słoika liść dębu, czereśni i chrzanu. Wtedy są bardziej chrupiące.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...