Skocz do zawartości

Co lepiej sprawdzi się w niewielkiej łazience?

Kamila Gwiazdowska

Rekomendowane odpowiedzi

Co się lepiej sprawdzi w małej łazience?

Kabina prysznicowa szklana czy brodzik z miękkim parawanem?

Cenowo wychodzi podobnie:

Kabina szklana 80cm z brodzikiem niskim ok 1000zł (KABI Hobby N80),

brodzik wysoki 80cm + obudowa brodzika + drążek + parawan = minimum 800zł.

Wydaje mi się że przy miękkim parawanie typu cerata musi być głęboki brodzik żeby ta cerata mogła wisieć do środka.

Jakie ja widzę zalety parawanu? Jak się zsunie zasłonkę to jest więcej przestrzeni w łazience, jak się walnie w to łokciem to się nie potłucze, łatwiej się czyści brodzik.

Z minusów: nie jest to ekskluzywne rozwiązanie.

Co do kabiny to widzę minus taki że trzeba ją często czyścić żeby jakoś wyglądało ale można zrobić na niskim brodziku.

Co sądzicie?

• 6 months later...

Tez mam mala lazienke ( jak to bywa w blokach) i zrobilam cos innego. Na szczescie ja nie musze mic brodzika (odplyw w podlodze). Lamane drzwi prysznicowe. mozna he kompletnie zlozyc i jak prysznic nie jest uzywany. to jest wieksza przestrzen w lazience. Kosztuje wiecej niz Twoje rozwiazanie, ale to jest w koncu na lata, wiec czasem warto troche dolozyc.
Odpływ mam w kolorze czarnym:

https://lazienka-rea.com.pl/odplyw-liniowy-rea-neo-slim-pro-black-100.html

Jak i pozostałą armature w łazience. Zastanawiałam sie nad tym czy rozwiązanie sie u mnie sprawdzi. Ale wbrew pozorom jest bardzo wygodne. 
Przezroczysta szyba nie przytłacza w małej łazience. Wygląda lepiej , niż najbardziej elegancka cerata . Nie jestem przekonana do zasłonki, miałam taką w wynajmowanym mieszkaniu i nie jest wygodna bo moze przykleić się do ciała, co jest niesamowicie wprost niekomfortowe.