Skocz do zawartości

Nalewka z tarniny


Rekomendowane odpowiedzi

Owoce śliwy tarniny są bardzo specyficzne, powinno się je zrywać dopiero po pierwszych mrozach. Dlaczego? Owoce tarniny charakteryzuje bardzo cierpki i kwaśny smak - nie da się ich zjeść świeżych. Im później się je zbiera, tym są smaczniejsze.


Pełna treść artykułu pod adresem:
https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/kuchnia-z-ogrodka/3823-nalewka-z-tarniny

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Czy da się podkręcić jasność tego przepisu? Np "ddzielić sok i zalać go alkoholem" ale też " trzeba zalać ponownie alkoholem" - ile alkoholu w obu tych krokach bo w końcu mamy 1l na całość?
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks later...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...