Nawożenie winorośli – jak nawozić, by mieć pyszne winogrona?
-
Odpowiedzi
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez janinkaqq: fajnym i skutecznym sposobem na zabezpieczenie nawet starych mebli jest wymiana frontów, blatów i "plecków" na coś bardziej wytrzymalego. mi sie dobrze sprawdziła plyta mpb. meble zachowaly swoj charakter, a dzieki temu ze wykoryzstalam ten material w kilku meblach to wszystko nabralo fajnej spojnosci. no i nie rysuje sie :) -
Przez Pomocnik Ogrodnika · Napisano
Pocieranie rysy na meblu włoskim orzechem to nie trik z internetu, tylko prosty domowy sposób, który może naprawdę zadziałać – ale nie zawsze. Dlaczego? Bo wiele zależy od rodzaju drewna, głębokości uszkodzenia i oczekiwań. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/porady-domowe/19142-dziecko-zarysowalo-mi-drewniana-komode-usunelam-ja-za-darmo-orzechem -
Komentarz dodany przez Kamil: Ja jakiś czas temu zastąpiłem elementy drewniane we wrażliwych miejscach płytą mpb. nie rysuje się, nie obija, nie wchłania brudu i dzięki temu nie wymaga pielęgnacji poza zwykłym przetarciem wilgotną szmatką. polecam bo to oszczędza dużo czasu -
Pleśń na drewnie nie tylko psuje jego wygląd, ale też osłabia jego strukturę i może stanowić zagrożenie dla zdrowia. Na szczęście istnieje wiele skutecznych sposobów, aby się jej pozbyć – od prostych domowych metod po specjalistyczne preparaty. Warto jednak wiedzieć, jak dobrać odpowiednią technikę do rodzaju drewna i stopnia porażenia, aby efekt był trwały. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/porady-domowe/18788-jak-usunac-plesn-z-drewna-co-dziala-czego-unikac-i-jak-zabezpieczyc-by-nie-wracala -
Przez WiktoriaMaria · Napisano
Ogrodzenie pełni zarówno funkcję ochronną, jak i estetyczną w przestrzeni ogrodu. Różne materiały oferują odmienne właściwości i wygląd. Warto znać podstawy doboru ogrodzenia do stylu posesji. Więcej informacji edukacyjnych można znaleźć tutaj https://ogrodzenia24h.pl/ -
Komentarz dodany przez Nina: Ja moje ptaszki karmię głównie słonecznikiem czarnym, ale podsypuję też kasze i płatki gdyż, mam wrażenie, lepiej smakuje to wróbelkom, zwłaszcza kiedy braknie mi prosa czy mieszanki dla drobneych patków . Oprócz tego wieszam kule tłuszczowe, masło orzechowe ( bez soli), słoninę oraz jabłka. W karmnikach w 3 punktach w ogrodzie mam całe chmary ptaków. Dziś przycieciało ogromne stado raniuszków -
Komentarz dodany przez A: "do odpływu wlać szklankę wody z rozpuszczonymi 2 opakowaniami kwasku cytrynowego" - czyli ile? moje opakowanie kwasku waży kilogram. -
Wady konstrukcyjne, włosy, resztki jedzenia i inne zabrudzenia – zatkany odpływ może zdarzyć się w każdym domu i stanowi duży problem, uniemożliwiając prawidłowe spływanie wody. Dodatkowo jeśli zator nie zostanie od razu usunięty, to problem będzie narastał. Niestety środki dostępne w sklepach nie są dobre dla środowiska, a dodatkowo mogą być szkodliwe dla zdrowia i są szkodliwe. Zdecydowanie lepiej wykorzystać domowe sposoby, które są tanie, łatwe i skuteczne. Jak odetkać zapchany odpływ? Jak usunąć zator w rurach? Jak zrobić środek do udrażniania rur? W tym artykule przedstawiamy 10 bezpiecznych, ekologicznych i skutecznych sposobów na odetkanie odpływu, wykorzystując produkty, które najprawdopodobniej masz już w swojej kuchni. Od sody oczyszczonej po ocet – te naturalne rozwiązania nie tylko pomogą Ci uporać się z problemem, ale także zadbają o Twoje rury bez ryzyka uszkodzenia. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/porady-domowe/15602-zatkany-odplyw-w-zlewie-jak-szybko-i-skutecznie-go-odetkac-bez-szkody-dla-rur-i-srodowiska -
Komentarz dodany przez Romantyczka: Piękny zwyczaj... Szkoda że ludzie z roku na rok o nim zapominają... -
Komentarz dodany przez Romantyczka: Piękny zwyczaj... Szkoda że ludzie z roku na rok o nim zapominają...
-
-