Skocz do zawartości

Piaskownica ogrodowa | Dzieci kochają zabawę w piasku!

Rekomendowane odpowiedzi

Wiosna i lato to doskonała okazja na zabawy na świeżym powietrzu. Jedną z najpopularniejszych i ponadczasowych jest zabawa w piaskownicy, która jest nie tylko świetną rozrywką, ale przede wszystkim doskonałym ćwiczeniem rozwojowym, które przynosi dziecku wiele korzyści. Dodatkowym atutem jest fakt, że piaskownica ogrodowa nie jest droga i nie zajmuje dużo miejsca, a więc bez problemu można mieć ją przy własnym domu. Dziecko będzie miało zajęcie na wiele godzin, a rodzice chwilę wytchnienia, wiedząc, że maluch bawi się w bezpiecznym miejscu.

Pełna treść artykułu pod adresem:
https://zielonyogrodek.pl/wokol-domu/mala-architektura/14502-piaskownica-ogrodowa-dzieci-kochaja-zabawe-w-piasku

Komentarz dodany przez wer:
Forumowicze, gdzie kupujecie piasek do piaskownicy? Kiedyś kupiłam w OBI i był gruboziarnisty i żółty. Brudził dzieciom ubrania. Dokupiłam w tym roku piasek w Leroy Merlin i wymieszałam z tamtym. Ten z liroya jest drobny i szary. Na szczęście nie brudzi. Dzieci się teraz cieszą, że mają dwa koloru piasków. Pewnie niedługo się wymieszają.

• 2 years later...

Fajnie, że dzieciaki mają teraz taką atrakcję z dwukolorowym piaskiem! Ja zwykle kupuję piasek w lokalnej żwirowni - jest drobny, czysty i tańszy niż w marketach. Warto zapytać, czy mają piasek płukany do piaskownic. Czasem można od razu zamówić większą ilość z dowozem. Ja póki co rozglądam się za kostką brukową jak tutaj https://weranto.pl/