Dyskusja na forum: Najlepsze sposoby na czyszczenie zmywarki. Odkryj skuteczne rozwiązania, dzięki którym zaoszczędzisz na naprawach
-
Popularne aktualnie
-
Odpowiedzi
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Joanna Tucholska: Ciemierniki, hostie róże i piwonie już są:) -
Komentarz dodany przez Ludwika: Mam wszystkie z tych bylin do tego Łubinowy,jeżówki.pysznogłowkę,lilieorientalne,lilie drzewiaste i azjatyckie,orliki ,hibiskus syberyjski,ketmia błotną,hortensję bukietowa i jestem bardzo zadowolona z wszystkich roślin.Wiosna zadbać o wszystko i pięknie wygląda. -
Komentarz dodany przez zofiabell9@gmail.com: Mam wszystkie opisane rośliny. Najczęściej dzielę i przesadzam liliowce . Peonie rosną ponad 60 lat, to co pamiętam, zostały posadzone między dwiema jabłoniami, pilnuję aby drzewa nie rozrosły się zanadto. Kwitną najpiękniej z innych najnowszych peonii. Mam też kilka rówieśniczek, to róże, te historyczne znoszą wszystkie moje zaniedbania, kwitną do przymrozków i takie w pół rozwinięte cieszą oczy zimą. Z bardziej szlachetnymi bywa różnie, muszę zadbać, uważać. W tym sezonie zakwitła "Babcia" ( na razie) , ma Burgundowie wypełnione rozety , ciężkie od zapachu. Ciemiernikowi nie wyrącam się więc opanował całą rabatę pod azalią - polubiły się. Mój ogród to stary sad, który przekształciłam na kwietno- owocowy. Zapomnieliście napisać o floksach, też trwają, rozrastają się zanadto, kwitną w przeróżnych kolorach i pachną urzekająco. -
Komentarz dodany przez Mili: Mam róże, irysy i ciemierniki. Kwitną pięknie I cieszą oczy. -
Komentarz dodany przez Eco Bio: Z wymienionych roślin jedynie żonkile w moim ogrodzie nie są dlugowieczne. Wytrzymują jeden sezon i dziękują za współpracę. Za to tulipany, szafirki, krokusy jesienne i zimowity rozmnażają się jak szalone. -
Komentarz dodany przez Chanel: Ze smutkiem informuję, że rada jest dla mnie bezużyteczna. Nie mam smrodu ani wilgoci w szafie. Miłego dnia życzę wszystkim mającym. -
Komentarz dodany przez Renata: Kilka z nich mam- piwonie, ciemierniki, przede wszystkim hosty, które wręcz uwielbiam. -
Komentarz dodany przez Magda: W ogrodzie mam wszystkie z wymienionych kwiatów. Irysy sadziła jeszcze moja Mama. W nowym miejscu szybko rozrastają się. Nie doceniałam liliowców. Widzę jak pięknie i długo kwitną na miejskim klombie. Z pewnością kupię więcej sadzonek. Pozdrawiam Zielony Ogródek i czytelników. -
Przez Pomocnik Ogrodnika · Napisano
Te byliny nie tylko cieszą oko przez dziesiątki lat, ale też rosną z sezonu na sezon coraz okazalej. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/ogrod/zakladanie-ogrodu/19115-sadzisz-raz-podziwiasz-przez-dekady-oto-7-najlepszych-dlugowiecznych-bylin-do-ogrodu -
Komentarz dodany przez lon: Kiedy, w jakim stadium rośliny robić gnojówkę z nawłoci?
-
-