Dyskusja na forum: 3 rzeczy, których Twój skrzydłokwiat nienawidzi. Nr 3 to "plant killer"
-
Popularne aktualnie
-
Odpowiedzi
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Domestos: Jesteś idiotką. Zajmij się lepiej pisaniem ponad na temat cerowania skarpet. -
Przez Pomocnik Ogrodnika · Napisano
Deszczówka to skarb dla każdego ogrodnika. Jest nie tylko ekologiczna, ale również bogata w składniki odżywcze, które wspierają rozwój roślin. Jednak woda zebrana w beczkach często staje się idealnym środowiskiem dla rozwoju larw komarów, co może przynieść wiele problemów. Na szczęście istnieje kilka sprawdzonych metod, które pozwalają skutecznie zwalczyć ten problem. Podzielę się z Wami moimi sprawdzonymi sposobami na utrzymanie beczki z deszczówką wolnej od komarów. Zastosowanie tych prostych trików nie tylko zapewni zdrową wodę dla roślin, ale również pozwoli cieszyć się ogrodem bez uciążliwych owadów. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/porady-domowe/16766-dodaj-do-beczki-z-deszczowka-szybko-pozbedziesz-sie-larw-komarow -
Komentarz dodany przez Renata: Moja hoja różowa pieknie rosnie, ale niestety nowe liscie nie mają koloru. Co zrobić? -
Przez Pomocnik Ogrodnika · Napisano
Hoja to dla wielu ulubiona roślina doniczkowa – elegancka, efektowna, a do tego stosunkowo łatwa w pielęgnacji. Jednak jej największą ozdobą są niezwykle pachnące, gwiaździste kwiaty zebrane w półokrągłe kwiatostany, które pojawiają się tylko wtedy, gdy zapewnisz jej odpowiednie warunki. Istnieje jeden prosty trik, który pomoże Twojej hoi zakwitnąć – warto go znać, by w pełni cieszyć się urodą tej rośliny. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/rosliny-w-mieszkaniu/17585-jak-sprawic-zeby-hoja-wypuscila-kwiaty-oto-1-prosty-trik-pielegnacji -
Komentarz dodany przez Joanna Tucholska: Ciemierniki, hostie róże i piwonie już są:) -
Komentarz dodany przez Ludwika: Mam wszystkie z tych bylin do tego Łubinowy,jeżówki.pysznogłowkę,lilieorientalne,lilie drzewiaste i azjatyckie,orliki ,hibiskus syberyjski,ketmia błotną,hortensję bukietowa i jestem bardzo zadowolona z wszystkich roślin.Wiosna zadbać o wszystko i pięknie wygląda. -
Komentarz dodany przez zofiabell9@gmail.com: Mam wszystkie opisane rośliny. Najczęściej dzielę i przesadzam liliowce . Peonie rosną ponad 60 lat, to co pamiętam, zostały posadzone między dwiema jabłoniami, pilnuję aby drzewa nie rozrosły się zanadto. Kwitną najpiękniej z innych najnowszych peonii. Mam też kilka rówieśniczek, to róże, te historyczne znoszą wszystkie moje zaniedbania, kwitną do przymrozków i takie w pół rozwinięte cieszą oczy zimą. Z bardziej szlachetnymi bywa różnie, muszę zadbać, uważać. W tym sezonie zakwitła "Babcia" ( na razie) , ma Burgundowie wypełnione rozety , ciężkie od zapachu. Ciemiernikowi nie wyrącam się więc opanował całą rabatę pod azalią - polubiły się. Mój ogród to stary sad, który przekształciłam na kwietno- owocowy. Zapomnieliście napisać o floksach, też trwają, rozrastają się zanadto, kwitną w przeróżnych kolorach i pachną urzekająco. -
Komentarz dodany przez Mili: Mam róże, irysy i ciemierniki. Kwitną pięknie I cieszą oczy. -
Komentarz dodany przez Eco Bio: Z wymienionych roślin jedynie żonkile w moim ogrodzie nie są dlugowieczne. Wytrzymują jeden sezon i dziękują za współpracę. Za to tulipany, szafirki, krokusy jesienne i zimowity rozmnażają się jak szalone. -
Komentarz dodany przez Chanel: Ze smutkiem informuję, że rada jest dla mnie bezużyteczna. Nie mam smrodu ani wilgoci w szafie. Miłego dnia życzę wszystkim mającym.
-
-