Pęcherznica kalinolistna 'Diabolo'
-
Odpowiedzi
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez Józefa: Gdzieś słyszałam, że owoce jujuby dodaje się do zup na bazie kurczaka (rosołu). Jestem bardzo ciekawa, jaki smak dodają one do takich bulionów? Jak właściwie smakują? Jak suszona śliwka czy dereń? -
Przez Pomocnik Ogrodnika · Napisano
Głożyna pospolita (Ziziphus jujuba), nazywana często po prostu jujubą, należy do rodziny szakłakowatych (Rhamnaceae). Pochodzi z Azji (Chiny, Indie) i południowej Europy, gdzie rośnie jako niewysokie drzewo. W Polsce uprawiana jest przede wszystkim jako rzadki krzew owocowy o wartościach ozdobnych i jadanych owocach zwanych "daktylami chińskimi". Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/katalog-roslin/krzewy/19753-glozyna-pospolita-jujuba-chinskie-daktyle -
Komentarz dodany przez Wiki: Tak, dokarmiam kiedy są mrozy lub jest nie wiele ponad 0 .Gotuję kasze gryczaną , jęczmienną , ryż ,skorupki jajek mieszam z kaszą , czasami kupuję gotową mieszankę.Dołączę jeszcze jajka , bo raz w tygodniu można podawać.Można też orzechami ,ale są za drogie chyba że ktoś ma swoje z sądu, ziarna słonecznika orzeszki ziemnne tylko wszystko ma być bez soli. -
Komentarz dodany przez Żydek Alicja: Otrzymałam potrzebne informacje -
Komentarz dodany przez Żydek Alicja: Otrzymałam potrzebne informacje -
Komentarz dodany przez Michał: "Najważniejsze to znać aktualne przepisy (...) - szkoda, że autor nie przytoczył żadnych źródeł. -
Komentarz dodany przez Katarzyna: Dlaczego takie głupoty wypisujesz. Niemcy i otwieranie okien. Latem nie chcą otwierać, a co dopiero zimą. Piszesz,żeby pisać. Bzdury,kłamstwa, że się oczy odwracają. Pomyśl czasem,głowa nie służy do ozdoby. -
Przez Pomocnik Ogrodnika · Napisano
Zimą otwierają okna na oścież, latem tworzą przeciąg w całym mieszkaniu. Niemcy wiedzą, jak skutecznie pozbyć się wilgoci i poprawić jakość powietrza w domu. Ten prosty nawyk, znany jako lüften, zyskuje popularność również w Polsce. Na czym polega i jak go stosować, by działał naprawdę skutecznie? Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/porady-domowe/20032-swieze-powietrze-made-in-germany-lueften-czym-jest-i-jak-to-robic-dobrze -
Komentarz dodany przez Ogrodniczka: Drzewa owocowe wycinamy bez pozwolenia -
Komentarz dodany przez Danuta: Witam 🙂 chętnie poczytam Państwa wiedzy
-
-