Pomocnik Ogrodnika Napisano 28 Czerwiec 2021 Share Napisano 28 Czerwiec 2021 Drożdże piekarskie to pożyteczne grzyby jednokomórkowe, które mogą być świetną alternatywą dla chemicznych środków ochrony roślin i nawozów mineralnych. Zobacz, jak przygotować z nich nawóz i na co działają? Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/pielegnacja/nawozenie/12686-nawoz-z-drozdzy-jak-dziala-po-co-stosowac-na-jakie-rosliny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ogrodnik Napisano 28 Czerwiec 2021 Share Napisano 28 Czerwiec 2021 moze podacie zródlo takich rewelacji na temat drożdzy piekarniczych? One mówia cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Anna Napisano 14 Maj 2022 Share Napisano 14 Maj 2022 Tak w zeszłym roku stosowałam jako nawóz i oprysk do warzyw efekt widoczny po kilku dniach polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Mary Napisano 2 Lipiec 2022 Share Napisano 2 Lipiec 2022 Nawóz z drożdży to jedno, ja osiągnęłam super rezultaty jak połączyłam nawóz z drożdży razem z worm castings https://fabricastudiozieleni.pl/product/worm-castings-humus-od-dzdzownic-organiczny-nawoz/, podsypywałam nim rośliny dodatkowo, zwłaszcza te kwitnące super zareagowały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Msliniski Napisano 17 Lipiec 2022 Share Napisano 17 Lipiec 2022 Liście kwiatów w doniczkach zaczynają chorować żółte plamy odbarwianie koloru zieleni roślina ginie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdaniem Czytelnika Napisano 16 Lipiec 2023 Share Napisano 16 Lipiec 2023 Komentarz dodany przez bogusia: popryskałam roztworem z drożdży około 1m2 trawnika żeby sprawdzić działanie no i rosną mi grzybki co dzień to więcej miejsce oprysku jest nasłonecznione, ale grzybkom to nie przeszkadza i co z tym fantem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi