Właściwości zdrowotne MiniKiwi
-
Popularne aktualnie
-
Odpowiedzi
-
Przez Zdaniem Czytelnika · Napisano
Komentarz dodany przez An: Ranyyyy czy te artykuły są pisane przez przedszkolaki? -
Przez Pomocnik Ogrodnika · Napisano
Czy wiecie, że igliwie, często traktowane jako odpad, może być waszym największym sprzymierzeńcem w ogrodzie? Zamiast wydawać pieniądze na drogie nawozy i podłoża, wykorzystajcie to, co daje natura. Igliwie nie tylko poprawia jakość gleby i chroni rośliny, ale także oszczędza wasz czas i pieniądze. W tym artykule odkryjecie, jak efektywnie wykorzystać igliwie w swoim ogrodzie, jakie rośliny najlepiej na nim rosną i jakie korzyści przynosi to proste, ale rewolucyjne rozwiązanie. Czytajcie dalej, aby przekształcić wasze ogrodnictwo i zacząć korzystać z darów natury w najbardziej efektywny sposób. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/pielegnacja/nawozenie/15405-borowki-wrzosy-i-rododendrony-go-kochaja-wykorzystaj-ten-odpad-a-zaoszczedzisz-na-nawozach-i-podlozu -
Komentarz dodany przez Ogródek z pasją: Witaj chciała bym się zaprzyjaźnić z kimś takim jak Ty...z pasją podobną do mojej...Nawet nie marzę,o tym żebyś odpisała....pozdrawiam -
Seler naciowy to jedno z tych warzyw, które pojawia się w naszej kuchni coraz częściej. To składnik wielu potraw z użyciem ziemniaków, marchewki czy cebuli cukrowej. Jego intensywny smak i zapach sprawia, że świetnie sprawdza się do makaronów, gulaszów czy dań z drobiem. To także element zielonych soków czy smoothie, zwłaszcza dla tych, którzy dbają o linię. Jest bogaty w witaminy z grupy B, C, E oraz cynk, magnez, żelazo i wapń. Zimą coraz rzadziej możemy cieszyć się jego smakiem, dlatego warto wiedzieć, jak uprawiać go w zaciszu własnego domu, by móc jeść go na co dzień. Podpowiem wam, jak to zrobić prawidłowo. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/dom-i-balkon/kuchnia-z-ogrodka/15432-seler-naciowy-mam-przez-caly-rok-w-domu-tylko-w-ten-sposob-nie-zgnije-i-bedzie-puszczal-nowe-lodygi -
Komentarz dodany przez Somsiod: A mojego sąsiada nikt nie widział od 20 lat. I nie wiem kto jest właścicielem posesji obok? Brzozy, akacje liście wszystkie ładują na mojej działce i co mam robić? -
Komentarz dodany przez Veliciraptor: Malowanie pni drzew teraz jest niewłaściwe, Włašciwą porą jest czas od stycznia, lutego kiedy promienie słoneczne nagrzewają pnie drzew, budząc drzewa do życia! Wypróbowane na 10 gatunkach drzew i krzewów... -
Późna jesień, z jej złotymi promieniami słońca i chłodnym powiewem wiatru, jest idealnym czasem, aby podjąć tę prostą, ale niezwykle skuteczną praktykę – bielenie pni. W tym artykule odkryjesz, dlaczego zabieg ten jest tak ważny, jak prawidłowo go przeprowadzić i jakich błędów należy unikać, aby zapewnić Twoim drzewom najlepszą możliwą ochronę. Nie pozwól, aby Twoje drzewa cierpiały z powodu zaniedbań – dowiedz się, jak jesienne bielenie pni może stać się kluczem do zdrowego i obfitego ogrodu. Zacznij już dziś, aby zobaczyć różnicę w nadchodzącym sezonie. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/pielegnacja/ochrona-roslin/15401-bielenie-pni-ma-sens-tylko-wtedy-gdy-wykonasz-je-wlasnie-teraz-jak-uniknac-bledow -
Komentarz dodany przez Magda: Osobiście polecam używać nadmiaru deszczówki w łazience do spłukiwania muszli klozetowej i w kuchni do odmakania brudnych naczyń przed myciem. -
Komentarz dodany przez nie do wytrzymania: "obfite podlewanie". To oznacza że roślina nie ma przyszłości w ogrodach -
Turzyca włosista (Carex comans) odmiana 'Bronco' to trawa ozdobna z rodziny ciborowatych, turzycowatych (Cyperaceae). Gatunek pochodzi z Nowej Zelandii. Pełna treść artykułu pod adresem: https://zielonyogrodek.pl/katalog-roslin/byliny/9797-turzyca-wlosista-bronco
-
-